Start Kako napraviti 7 načina kako koristiti tzv. pirinčani karfiol!

7 načina kako koristiti tzv. pirinčani karfiol!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
Najverovatnije ste upoznati sa činjenicom da je tzv. pirinčani karfiol (rendani karfiol) odlična zamena za skrobne ugljene hidrate i možete ga koristiti na najmanje sedam načina:
pirinčani karfiol može se upotrebljavati skoro u svim jelima umesto pirinča, kao i u jelima kao što je musaka uz dodatak npr. brokolija, pilećih grudi i kačkavalja
napunite tortilje rendanim karfiolom ili napravite burito i ne brinite za kalorije
umesto klasične podloge za picu poslužite se podlogom od tzv. pirinčanog karfiola (ovde možete pogledati objašnjena i recept) i savest vam se neće buniti
ukoliko obožavate prženi pirinač ali ga izbegavate jer je osim ukusima bogat i kalorijama poslužite se karfiolom i ne brinite… Propržite crni luk, dodajte pripremljeni karfiol, grašak, šargarepu, beli luk pa sve kratko propržiti i na kraju dodati terijaki sos i susamovo ulje pa uživajte u zdravom i hranljivom obroku
umesto kuvanog pirinča uvek možete odabrati pirinčani karfiol
krompir salata biće savršenog ukusa ako krompir zamenite karfiolom
rezance zamenite karfiolom – umesto paste, rezanaca za supe i čorbe koristite tzv. pirinač od karfiola!

Dalje pogledajte kako pripremiti pirinčani karfiol

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

  1. Ovako spremljen karfiol odavno koristim i moram reci da je sjajan. Mislim da karfiol najvise koristimo za pohovanje ili corbe ali u hrono ishrani redovno ga koristim na razne nacine.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here