Start Kako napraviti Ako do sada niste od sada obavezno i šampinjone pakujte u teglice!

Ako do sada niste od sada obavezno i šampinjone pakujte u teglice!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 2 tegle
  • Lako

Sastojci:

1 kg šampinjona
Presolac
1 l vode
30 ml sirćeta
1 kašika šećera
2 kašike soli
biber u zrnu
lovorov list

Priprema:

1. Šampinjone dobro očistiti i iseckati na manje komade ili krupnije listiće.
2. U šerpu usuti vodu i dodati šampinjone pa kuvati oko 10 minuta tj. dok voda ne počne da vri. Skloniti sa ringle, procediti ih i ostaviti da se dobro ocede.
3. Vodu, sirće, šećer, so, biber i lovorov list pomešati i staviti da provri a zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi.
4. Hladne šampinjone poređati u čiste tegle pa preliti ohlađenim presolcem. Zatvoriti tegle i ostaviti na predviđeno mesto.

Savet: Ovako pripremljene pečurke mogu se koristiti nakon 4-5 dana ali se mogu spremati i kao zimnica.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!