Start Deserti Torta sa jagodama

Torta sa jagodama

Clipboard22

Priprema:
Rolat:
1. Umutiti žumanca, šećer, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko.
2. U smesu polako umešati dobro umućena belanca.
3. Testo sipati u veliki pleh i peći na 200 ºC oko pola sata.
4. Koru premazati mešavinom umućene slatke pavlake i seckanih jagoda.
Torta:
1. Piškote kvasiti mlekom i ređati ih na odgovarajuću tacnu.
2. Kiselu pavlaku pomešati sa 100 g šećera u prahu i umutiti.
3. Polovinu kisele pavlake staviti preko piškota.
4. Umutiti slatku pavlaku i pomešati je sa umućenim šlagom.
5. Preko kisele pavlake naneti polovinu slatke pavlake i šlaga.
6. Poređati jagode presečene napola.
7. Preko jagoda naneti drugu polovinu kisele pavlake.
8. Rolat iseći na kolutove i poređati ih preko pavlake.
9. Drugom polovinom slatke pavlake i šlaga premazati celu tortu.

Recept Anite Pančić-Manić iz Pirota
Recept Anite Pančić-Manić
iz Pirota

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!