Start Deserti Zebrica

Zebrica

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
zebrica

Priprema:

1. Razmutiti puding u 4 dl hladnog mleka.
2. Preostalo mleko skuvati sa šećerom, pa kad provri, ukuvati razmućeni puding. Mešati dok se ne zgusne, a potom skinuti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
3. Posebno ulupati margarin, te ga izmiksati sa ohlađenim pudingom.
4. Smesu podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati rastopljenu crnu čokoladu i pecene mlevene lešnike.
5. U drugi deo dodati rastopljenu belu čokoladu.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i ostaviti malo sa strane za dekoraciju.

Finalni postupak:
1. Filovati kore na sledeći način: kora, crni fil, šlag, kora, beli fil, šlag, sve dok se ne utroši sav materijal.
2. Tortu staviti u frižider da se stegne, a zatim je premazati preostalim šlagom, a kakaom odozgo ”izvući štrafte” tako da izgleda kao na slici.

zuzana grnje glozane
Recept Zuzane Grnje iz Gložana

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!