Start Kako napraviti Jednostavan recept za bešamel

Jednostavan recept za bešamel

Da biste napravili ovaj osnovni umak potrebni su vam brašno, mleko i maslac.

ThinkStock
ThinkStock

Veoma važno je da se koristi ista količina maslaca i brašna. Obavezno paziti da maslac ne dobije braon boju i da se zaliva vrućim mlekom (maslac možete aromatizovati svežim začinima poput tamijana).
Mleko, dakle, ne sme biti hladno. Brašno začiniti solju, biberom i neprestano mešati jer veoma brzo zagori. Zagrejano mleko lagano dodavati brašnu da bi se lakše rastopilo i sjedinilo s umakom. Možete narendati i malo muškatnog oraščića koji bešamelu daje odličan ukus.
Bešamel se najčešće koristi za lazanje ili jednostavne umake s kojom ćete polivati testeninu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!