Start Glavna jela Krmenadle na krompiru

Krmenadle na krompiru

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
krmenadle
Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk, pa ga dinstati u odgovarajućoj posudi. Kada luk postane staklast, dodati šolju pirinča i šargarepu isečenu na kolutove, pa nastaviti dinstanje. Pred kraj dodati začine po ukusu.
2. Očistiti krompir, pa ga iseći na kolutove i posoliti.
3. Meso izlupati i posuti mešavinom začina, pa ostaviti malo da stoji.
4. Vatrostalnu činiju nauljiti, po dnu poreati krompir, preko njega naneti dinstani pirinač i šargarepu, pa rasporediti krmenadle i slaninu. Prekriti folijom i peći na 250 °C sat vremena.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju pa jelo posuti rendanim kačkavaljem. Posudu vratiti u rernu i peći još oko 10 minuta.

Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina
Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!