Start Deserti Baklava sa grizom

Baklava sa grizom

Clipboard09

Priprema:
1. Pomešati 15 kašika griza sa 10 kašika šećera pa skuvati u 1 l mleka.
2. U prohlađen krem umutiti 2 jajeta i dobro promešati.
3. Staviti 3 kore jednu preko druge, a svaku poprskati rastopljenim margarinom. Kore iseći makazama na 9 jednakih kvadrata.
3. Na svaki kvadrat (od 3 listića) stavljati po kašiku fila te krajeve kore prikupiti na sredini i ređati u podmazan pleh tako da budu okrenuti nadole.  Postupak ponavljati dok se ne napravi dovoljno baklava za veću tepsiju.
4. Svaku baklavu probušiti iglom i peći u zagrejanoj rerni.
5. U šerpicu sipati 400 ml vode, dodati 800 g šećera, sok od 1 limuna i 2-3 koluta limuna. Sirup kuvati dok se malo ne zgusne.
6. Pečene baklave zaliti sirupom i ostaviti ih da ga upiju.

Recept Snežane Veličković
Recept Snežane
Veličković

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!