Start Glavna jela Bešamel musaka

Bešamel musaka

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.00 od 5)
Loading ... Loading ...

ff

PRIPREMA:
1. Crni luk sitno iseckati, a kačkavalj izrendati.
2. Makarone obariti u slanoj vodi, procediti i ostaviti sa strane.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati meso i mešavinu začina pa dinstati 15 min.
4. Napraviti bešamel sos: u manjoj šerpi otopiti margarin, dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se sos ne zgusne. Sos skloniti sa ringle, dodati topljeni sir, žumance, malo senfa i so te promešati.
5. U nauljen pleh staviti malo bešamela da prekrije dno, poređati polovinu skuvanih makarona i prekriti mesom. Zatim posuti kačkavaljem, staviti preostale makarone, preliti bešamelom i na kraju posuti kačkavaljem.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 20 min.

Recept Milice Rakić iz Prokuplja
Recept Milice
Rakić iz Prokuplja

 

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!