Start Glavna jela Brokoli sa mesom

Brokoli sa mesom

DH
DH

Sastojci:
– 1 brokoli srednje veličine
– 700 g mešanog mlevenog mesa
– 2 kriške hleba
– 1 glavica crnog luka
– 1 jaje
– 1 žumance
– 1 dl pavlake
– 2 kašike seckanog peršuna
– 200 g kačkavalja
– prstohvat belog luka u prahu
– 1 kašičica mlevene paprike
– 60 g putera
– 2 kašike brašna
– 5 dl mleka
– 3 paradajza
– 2 kašike ulja
– mešavina začina
– so, biber

ISPORBAJTE I… Štrudlu sa brokolijem

Priprema:
1. Hleb natopiti vodom, a potom ga ocediti i izmrviti.
2. Crni luk što sitnije iseckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, izmrvljeni hleb, mlevenu papriku, crni i beli luk. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Brokoliju skatiti koren, ali ga ostaviti u komadu pa kratko blanširati u slanoj vodi da omekša.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. U gotov sos umešati žumance, pavlaku i peršun.
6. U okruglu nauljenu vatrostalnu činiju preručiti smesu od mesa i oblikovati kružnu veknu tako da sredina posude ostane prazna.
7. U sredinu staviti oceđeni brokoli te sve preliti bešamel sosom. Odozgo posuti kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
8. Paradajz iseći na krugove. Pred kraj pečenja činiju izvaditi iz rerne, preko mesa rasporediti paradajz i vratiti u rernu da se dopeče.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here