Start Glavna jela Meso Piletina u pesto sosu

Piletina u pesto sosu

DH
DH

Sastojci:
– 700 g pilećeg belog mesa
– 4 kašike pesto sosa
– 1 kašika gustina
– 3 dl neutralne pavlake
– 150 g pirinča
– 2 dl supe od povrća
– 0,5 dl maslinovog ulja
– mešavina začina

ISPROBAJTE I… Piletinu u kari sosu

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke i začiniti po ukusu.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti začinjenu piletinu, maslinovo ulje, 1 kašiku pesto sosa te promešati i ostaviti u frižideru da se marinira 30 min.
3. Potom mariniranu piletinu propržiti na vrelom ulju da porumeni, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od povrća dok meso ne omekša.
4. Zatim dodati mešavinu neutralne pavlake i gustina i preostali pesto sos kratko prokuvati kako bi se dobila odgovarajuća gustina.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja. Potom ga procediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!