Start Deserti Brza torta

Brza torta

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači
  • 30 min
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

600 g turskog keksa
Fil
1 kg kisele pavlake
250 g šećera
Dekoracija
200 g šlag krema
300 ml kisele vode

ISPROBAJTE I… Brzu tortu od malina

Priprema:

Fil
1. U posudu staviti kiselu pavlaku i šećer, dobro promešati, pa ostaviti da odstoji oko 15 minuta uz povremeno mešanje da se šećer otopi.
Finalni postupak
1. Na odgovarajuću tacnu poređati turski keks, premazati s nekoliko kašika fila od kisele pavlake, pa ponovo poređati keks, fil od pavlake, dok se ne utroši sav materijal. Torta treba da ima osam redova keksa i osam slojeva fila.
2. Umutiti šlag krem s kiselom vodom i ukrasiti tortu po želji, a zatim ostaviti da odstoji preko noći.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!