Start Deserti / Torte i kolači Bundevice

Bundevice

Clipboard21

Priprema:
1. Bundevu očistiti i iseći na 5-6 komada, pa je ispeći u rerni dok sasvim ne omekša. (Otprilike sat vremena na 180°C).
2. Pečenu bundevu ispasirati.
3. Zatim umutiti margarin sa šećerom u prahu i pomešati sa ispasiranom bundevom.
4. Dodati mleveni korn fleks, pa postepeno dodavati posnu Plazma Mlevenu sve dok se ne dobije kompaktna smesa pogodna za oblikovanje.
5. Odvojiti malo smese i umešati zelenu prehrambenu boju (trebaće za peteljke).
6. Odvojiti potom 1/3 smese u umešati kakao.
7. Sve tri smese ostaviti u frižider da se dobro stegnu, a zatim od tamnije i svetlije smese formirati bundevice, tj. praviti veće kuglice, malo ih dlanovima spljoštiti da dobiju oblik elipse pa odgore na nekoliko mesta utisnuti linije/brazde tupom stranom noža.
8. Zatim od zelene smese napraviti peteljke i utisnuti ih na vrh svake bundevice.
9. Bundevice poređati u ukrasne papirne korpice i držati u frižideru do služenja.

Recept Anice Atanacković iz Knjaževca
Recept Anice
Atanacković
iz Knjaževca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!