Start Kuhinje sveta Cantuccini s pistaćima – suvi kolačići koje ćete zavoleti na prvi zalogaj

Cantuccini s pistaćima – suvi kolačići koje ćete zavoleti na prvi zalogaj

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 55 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

200 g brašna
50 g šećera
½ praška za pecivo
1 limun (kora)
2 jajeta
50 ml ulja
100 g seckanih pistaća

Priprema:

1. Izmešati brašno, šećer, prašak za pecivo, dodati naribanu koricu limuna, seckane pistaće i promešati. U to dodati ulje i prethodno umućena jaja.
2. Umesiti testo pa oblikovati u valjkast oblik. Položiti na pleh obložen papirom za pečenje i blago pritisnuti dlanovima.
3. Peći na 180°C oko 20 minuta da blago porumeni.
4. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Zatim, iseći ukoso reckavim nožem na šnite debljine 1 cm.
5. Isečene komade poređati na pleh sa papirom za pečenje i peći još 15 minuta, da se lepo osuše.
6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade, pa poslužiti.

Savet: Pečene keksiće čuvati u posudi sa hermetičkim zatvaračem.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!