Start Deserti Cipiripi torta

Cipiripi torta

Clipboard20

Priprema:
Kore I i III:
1. Umutiti 6 belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam, a potom umešati 5 kašika mlevenih lešnika, po 2 kašike griza, brašna i cipiripi napitka u prahu.
2. Sve lepo sjediniti. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom (35×25 cm), pa peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
3. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Kora II:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam, umešati puding prah i cipiripi u prahu.
2. Sve lepo sjediniti kašikom, te uliti u isti pleh gde su se pekle kore I i III. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Fil I i II:
1. Ulupati žumanca sa jajetom i šećerom, umešati kašiku brašna i skuvati na pari. Mešati dok se ne zgusne, a pred kraj kuvanja umešati cipiripi napitak u prahu.
2. Sjediniti i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađen krem sastaviti sa umućenim margarinom. (Fil I).
4. Čvrsto umutiti slatku pavlaku, pa umešati rendanu cipiripi čokoladu. (Fil II)
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora I, fil I, fil II, kora II, fil I, fil II, kora III, fil I, fil II.
2. Celu tortu dekorisati po želji.

Recept Maje Černjev iz Pančeva
Recept Maje Černjev iz
Pančeva

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!