Priprema:
Kora:
1. Ulupati 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst šam.
2. Umešati 4 kašike mlevenih lešnika i 2 kašike mlevenog keksa, te sve lepo sjediniti varjačom.
3. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
4. Od preostalog materijala na isti način ispeći još jednu koru.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa šećerom i skuvati ih na pari.
2. Pred kraj umešati izlomljenu čokoladu, a kada se čokolada otopi, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin penasto ulupati i sastaviti ga sa ohlađenim kremom.
Fil II:
1. Umutiti čvrst šlag sa kiselom vodom (ukoliko je smesa gusta, dodati još malo vode).
2. Zatim umešati rendanu čokoladu i lešnike.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil I, lomljeni plazma keks, fil II. Postupak ponoviti još jednom.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!