Start Deserti Čokoladne korpice sa kikirikijem

Čokoladne korpice sa kikirikijem

Foto: Bakini Slatkiši
Foto: Bakini Slatkiši
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za korpice i preliv:
300 g čokolade
6 kašika ulja
Za fil:
2 šolje šećera
125 g margarina
200 g mlevenog posnog keksa
150 g mlevenog neslanog pečenog kikirikija
Ostalo:
papirne korpice

ISPROBAJTE I… Čokoladne korpice sa keksom

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi na pari rastopiti čokoladu i četkicom premazivati unutrašnjost papirnih korpica. Ostaviti ih da se ohlade i stegnu, pa ponoviti premazivanje da bi se dobile čvršće korpice.
2. Šećer preliti s malo vode i kuvati ga dok se ne otopi. Dodati margarin da se rastopi, pa skloniti s ringle i umešati mleveni keks i kikiriki.
3. Dobijenim filom puniti korpice, a potom svaku preliti preostalom rastopljenom čokoladom. Ostaviti ih u frižideru da se ohlade.
4. Kad se čokolada stegne, izvaditi kolač iz papirnih korpica.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!