Start Glavna jela Supe i čorbe Čorba sa dimljenom ćuretinom

Čorba sa dimljenom ćuretinom

Corba-sa-dimljenom-curetinomSastojci:
– 300 g dimljenog ćurećeg karabataka
– 1 glavica crnog luka
– 1 šargarepa
– 150 g brokolija
– 150 g karfiola
– 2 kašike pavlake
– 1 limun
– 2 kašike gustina
– 2 dl mleka
– mešavina začina
– ulje

ISPROBAJTE I…

Pileća čorba sa rezancima

Po bakinom receptu: Domaća srpska čorba

Priprema:
1. Dimljeno meso od ćurećeg karabataka i crni luk iseći na kockice.
2. Šargarepu izrendati na krupno rende, a karfiol i brokoli iskidati na cvetove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko propržiti. Potom naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvetove brokolija i karfiola pa nastaviti sa kuvanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu, mešavinu mleka, pavlake i gustina. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!