Start Deserti Crni Egipat

Crni Egipat

Clipboard14

Priprema:
Kore:
1. Ulupati 3 belanceta sa 4 kašike šećera u čvrst šam, pa umešati 4 kašike lešnika.
2. Smesu uliti u pleh (24 cm) obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 15-20 minuta (paziti da ostane bela).
3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još dve kore.
Fil I:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka da provri.
2. Žumanca umutiti sa šećerom i vanilom, pa umešati gustin. Smesu ukuvati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Potom skinuti sa vatre i umešati kockice margarina i čokolade. Kada se sve otopi, ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti slatku pavlaku, posebno margarin, pa sve sastaviti sa ohlađenim kremom.
Fil II:
1. Umutiti slatku pavlaku sa krem sirom i 2-3 kašike šećera.
Finalni postupak:
1. Kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II, kora, preostali fil.
2. Ukrasiti po želji.

Recept Tamare Maksimović iz Niša
Recept Tamare
Maksimović iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!