Start Kuhinje sveta Čuveno jelo francuske kuhinje – ratatuj

Čuveno jelo francuske kuhinje – ratatuj

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 tikvice
2 manja plava paradajza
2 paradajza
1 čen belog luka
100 ml maslinovog ulja
timijan, peršun
so, biber

Priprema:

1. Odabrati tikvice i patlidžan približno iste veličine, pa iseći na što tanje kolutove. Isto učiniti i sa paradajzom.
2. U manjoj posudi pomešati sitno seckan beli luk, timijan, so, biber i maslinovo ulje pa dobro promešati i ostaviti do dalje upotrebe.
3. Pripremljeno povrće složiti u blago nauljenu tepsiju u koncentričnim krugovima sledećim redom: patlidžan, paradajz, tikvica sve dok se povrće ne utroši.
4. Povrće preliti maslinovim uljem i dodati malo vode da povrće ne bi zagorelo tokom pečenja. Peći u ugrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta.
5. Ukrasiti seckanim listom peršuna i dodatno začiniti belim lukom i uljem po izboru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!