Start Zanimljivosti Da li vežbate? Ovako se hranite pre i posle treninga!

Da li vežbate? Ovako se hranite pre i posle treninga!

hrana trening

Obećali ste sebi da od Nove godine krećete u teretanu i što je još važnije, obećanje ste ispunili? Odlično, sad vam je samo potrebna istrajnost, ali i znanje o tome koju vrstu namirnica treba da jedete pre i posle vežbanja. Osnovno pravilo je da na trening ne idete siti, ali ni gladni. U prvom slučaju, nećete moći da se koncentrišete na vežbanje, a u drugom, vaši mišići pate jer im je potrebna energija.

Najbolje je jesti dva sata pre treninga i to obrok koji sadrži 40 posto ugljenih hidrata, 40 odsto proteina i 20 procenata masti. Ako ne stignete da unesete ovakav obrok, uzmite užinu koja će vam zavarati glad i pomoći da izgurate trening. Izbegavajte namirnice bogate mastima i vlaknima. Vodite računa da u užini ima ugljenih hidrata i ne pravite grešku većine muškaraca koji pre treninga jedu proteinsku tablu.

Zabluda je da odmah posle vežbanja mišiće treba nahraniti proteinima. I zato, pre nego što uzmete šniclu, bolje prvo pojedite neku voćku kako biste vratili insulin u granice normale. Dakle, prvo nahranite telo ugljenim hidratima, pa tek onda proteinima.

Izvor: Novosti
Foto: Kolektiv.me

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!