Start Zanimljivosti Dijeta za lenje devojke: Uz ovaj napitak kilogrami sami nestaju

Dijeta za lenje devojke: Uz ovaj napitak kilogrami sami nestaju

ThinkstockPhotos-467707804

Ovaj sok sagoreva stotine kalorija dok vi sedite i čitate knjigu. Ima li šta bolje?

Lekovita svojstva cimeta i meda, zasebno i u kombinaciji, verovatno su vam već poznata. Ali ono što možda niste znali je činjenica da ova dva magična sastojka mogu da vam pomognu da smršate. Probajte ovaj napitak koji je ukusan, lak za pripremu, a ubrzava metabolizam i pomaže vam da se oslobodite viška dok udobno sedite u svojoj fotelji. Ne kažemo da je ok da zaboravite na vežbanje, ali ako vas danas baš mrzi da se pokrenete, ima i drugih rešenja! Ovo je jedno od njih:

Potrebno vam je:

– 2 supene kašike meda
– 1 supena kašika cimeta
– 250 ml vode

Uputstvo za pripremu:

1) Preporučene količine se mogu i menjati, ali je važno da uvek koristite dve mere meda i jednu meru cimeta. Pripremite onoliko koliko vam je potrebno.
2) Prokuvajte vodu.
3) Sipajte vrelu vodu preko cimeta. Prekrijte posudu i ostavite da stoji dok se ne prohladi otprilike do temperature na kojoj je moguće konzumirati napitak.
4) Dodajte med tek kada je napitak prohlađen. Nikada nemojte sipati med u vrelu vodu, jer toplota uništava enzime i druge hranljive materija meda.
5) Popijte polovinu napitka pred spavanje. Drugu polovinu ostavite u frižideru i popijte ujutru – ali bez prethodnog podgrevanja.

To je sve! I zapamtite – ovaj recept deluje samo kada se konzumira na prazan stomak.

Izvor: Elle.rs
Foto: Thinkstock

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!