Start Glavna jela Divlji zec sa pavlakom

Divlji zec sa pavlakom

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 4.00 od 5)

Loading ... Loading ...
divlji zec

Priprema:

1. Zečetinu iseći na krupnije komade.
2. Pripremiti marinadu: pomešati ulje, 2 kašičice belog luk u prahu, sok od ceđenog limuna, isečeni peršun i vodu.
3. U marinadu staviti komade mesa i marinirati ga najmanje 10 sati.
4. Sitno iseckati 200 g slanine i praziluk, dodati mešavinu začina, pa dinstati na blagoj vatri. Potom dodati pečurke i na kraju marinirano meso.
5. Kocku za goveđu supu rastvoriti u 2 čaše tople vode, pa preliti meso. Sastojke dinstati sve dok meso ne bude skuvano. Pred kraj dodati kiselu pavlaku.
6. Prilog: krupnije krompire oljuštiti i izbosti viljuškom, pa ih posoliti i dodati mešavinu začina. Uviti ih u alu-foliju i peći u rerni oko 1 h na 180 do 200 °C.

ana markovic kragujevac
Recept Ane Marković iz Kragujevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!