Start Predjela Domaće na kašiku: Goveđa čorba

Domaće na kašiku: Goveđa čorba

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
300 g goveđeg mesa bez kostiju
300 g šampinjona
2 kašike brašna
1/2 praziluka
1 glavica crnog luka
ulje
2 čena belog luka
2 šargarepe
3 dl mleka
1/2 limuna
mešavina začina

ISPROBAJTE I…

Pileću čorbu sa rezancima

Gustu čorbu od bele rotkve

Priprema:
1. Goveđe meso očistiti od žilica i iseći na manje kocke.
2. Praziluk, crni luk i šargarepu očistiti, iseći ih na kockice, a beli luk ispasirati.
3. Šampinjone iseći na listove.
4. Na malo ulja propržiti praziluk, crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i goveđe meso, pa nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok šargarepa i meso ne omekšaju. Dodati šampinjone i njih kratko prodinstati.
5. Sipati 1 l mlake vode i mešavinu mleka i brašna. Dodati začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina. Neposredno pred služenje u čorbu dodati sok od limuna.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!