Start Deserti Domaći ratluk

Domaći ratluk

Rahat lokum je turska reč koja u bukvalnom prevodu znači “slatki zalogajčić”. Obično se servira uz crnu kafu ili čašu vode.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
– 750gr šećera
– 350ml vode
– 125gr rastvorenog gustina
– 1 limun
– ulje za podmazivanje pleha
– 300gr secera u prahu
– šaku badema, lešnika ili oraha dodajte po želji

Priprema:
Preliti šećer vodom i kuvati gust sirup, pa dodati skrob (predhodno rastvoren u 1 čaši hladne vode, pažljivo da ne bude grudvica), i kuvati uz obavezno mešanje, dok ne počne da se “odvaja” od šerpe. Po želji umešati šaku seckanog badema, lešnika ili oraha. Izručiti masu u uljem podmazan pleh. Kad se ohladi seci kocke i svaku uvaljati u prah-šećer.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!