Start Deserti Kolači Engleske štangle

Engleske štangle

kockice
Sastojci:

Za koru:
– 6 žumanaca
– 6 kašika šecera
– 3 kašike mleka
– 3 kašike ulja
– 6 kašika brašna
– 2 kašicice praška za pecivo
– 5 kašika džema od kajsija

Za fil:
– 6 belanaca
– 7 kašika šećera

Priprema:

Kora:

1. Penasto ulupati žumanca sa šecerom, pa dodati mleko i ulje.
2. Zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve lepo sjediniti.
3. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Fil i finalni postupak:
1. Ulupati belanca u cvrst šam postepeno dodajuci šecer.
2. Nakon 15 minuta izvaditi koru iz rerne i premazati je džemom, te posuti mlevenim i seckanim orasima.
3. Na kraju naneti šam od belanaca, posuti preostalim mlevenim i seckanim orasima, pa vratiti u rernu na 150°C na još 15 minuta.

Recept Ljiljane Stankovic iz Niša
Arhiva: Torte i kolači

Isprobajte i… 

Izdašni desert: Venecija štangle

Kolač koji se ne peče: Rozen- oranž štangle

Ukusne štangle: Lešnik fantazija

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!