Start Zanimljivosti Evo zašto nije dobro da preskačete obroke!

Evo zašto nije dobro da preskačete obroke!

Foto: Apolonia/FreeDigitalPhoto

Preskakanje obroka nije dobro između ostalog jer ćete kasnije u toku dana sigurno popustiti u naletu gladi i pojesti bilo šta što vam padne pod ruku. Stručnjaci kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, koji će organizmu obezbediti sve potrebne sastojke za funkcionisanje tokom dana, ali ne treba preskakati ni ostale oboke.

Teorija koja se dokazala u praksi je jednostavna – ljudi koji tokom dana jedu obroke u redovnim razmacima, počevši s doručkom, su u znatno boljoj mentalnoj i fizičkoj kondiciji od onih koji preskaču obroke i hrane se neredovno.

Tajne zapravo nema. Osobe koje jedu sve obroke imaju dovoljno energije i ne pate od manjka hranjivih sastojaka, što se odražava u praksi tako što su oni brže misle, imaju više energije, bolje rade, a nisu toliko skloni promenama raspoloženja.

Svakako treba znati da neredovna ishrana povlači za sobom glad, koju ćete pre ili kasnije tokom dana pokušati na brzinu da zadovoljite nezdravom hranom prepunom šećera, soli i ugljenih hidrata.

Zbog takvog načina ishrane pati vaše zdravlje, a prvi problemi se uočavaju oko struka – kilogrami se nakupljaju “sami od sebe”, po vašem mišljenju, a zapravo ste vi odgovorni za takvo stanje.

Zato pažljivo planirajte vaše obroke i držite se rasporeda. To će vam oduzeti pet minuta na dan, a mnogo će učiniti za vašu liniju i zdravlje.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!