Start Deserti Pite Galeta sa breskvama

Galeta sa breskvama

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Testo
250 g brašna
125 g putera
1 žumance
1 kašika šećera
prstohvat soli
2 kašike hladne vode
Nadev
4 zrele breskve
4 kašike meda
prstohvat cimeta
1 limun (kora)
2 kašike prezli
list mente

Priprema:

1. Navedene sastojke za testo pomešati i umesiti kompaktno testo. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi (90 minuta).
2. Potom, između dva lista papira za pečenje testo rastanjiti u kružni oblik (R=25 cm), na debljinu 0.5 cm. Pripremljeno testo izbockati viljuškom i ostaviti sa strane.
3. Za to vreme breskve iseći na kriške. Limunovu koru izrendati i pomešati sa prezlama i cimetom.
4. Na testo posuti pripremljene prezle, a zatim poređati isečene breskve i preliti medom.
5. Ivice testa blago preklopiti ka sredini, tako da se dobije lepo formiran krug.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180º C oko 30 minuta.
7. Služiti toplo i dekorisati listovima sveže mente ili poslužiti uz kuglu sladoleda.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here