Start Predjela Pite Pita sa mesom i krompirom (FOTO)

Pita sa mesom i krompirom (FOTO)

Sastojci:
400 g junećeg mlevenog mesa
300 g krompira
1 glavica crnog luka
500 g tankih kora za pitu
4 jajeta
2 dl jogurta
2 dl kisele vode
ulje
so, biber

ISPROBAJTE I… Gurmansku pitu sa mesom

Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk pa ga pržiti na ulju dok blago ne porumeni.
2. Dodati mleveno meso i dinstati 15 minuta uz povremeno mešanje.
3. Ubaciti očišćen i narendan krompir, posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
4. Posebno umutiti jaja s jogurtom i kiselom vodom.
5. Tepsiju podmazati uljem pa dno prekriti dvema korama za pitu. Rasporediti malo fila od mesa i krompira te preklopiti jednom korom. Premazati umućenom smesom od jaja i kisele vode. Postupak filovanja ponavljajti dok se ne potroši pripremljen materijal. Poslednju koru premazati smesom od jaja.
7. Filovanu pitu ostaviti da odmori 60 minuta, pa nakon toga iseći je na kocke.
8. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °C 45 minuta.
9. Potom je izvaditi iz rerne i preliti sa 1 dl zagrejanog ulja.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here