Start Deserti Gazela torta

Gazela torta

Clipboard10

Priprema:
Patišpanj:
1. Ulupati belanca sa šećerom u šam, postepeno dodajući žumanca i mutiti sve dok smesa ne postane čvrsta.
2. Zatim umešati brašno, mleveneorahe i kašiku rendane čokolade. Sve lagano promešati varjačom.
3. Smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
4. Gotovu koru preseći napola.
Fil:
1. Mlevene orahe popariti šoljom vrelog mleka.
2. Za to vreme u malo mleka (od 250 ml) razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom. Ukuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sastaviti ga sa ohlađenim pudingom.
4. Zatim dodati poparene orahe i sve dobro sjediniti varjačom.
Finalni postupak:
1. Kore filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil. Ukrasiti po želji.

Recept Ljiljane Stanković iz Niša
Recept Ljiljane
Stanković iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!