Start Zanimljivosti O namirnicama Grickajte ih redovno i čuvajte liniju

Grickajte ih redovno i čuvajte liniju

Bademi zdravi i ukusni
Foto: Guliver/Thinkstock

Iako se smatraju orašastim plodovima, bademi su semenke biljke badema. Sirovi bademi su odlični za zdravlje i uklapaju se u skoro svaki tip tj. režim ishrane.

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija badema mršavljenje ubrzava za čak 62 procenta, nivo ukupne telesne masti smanjuje za čak 56 procenata, a mršavljenje na području stomaka ubrzava za 50 procenata.
Jednu porciju čini oko 23 badema, što je dovoljna dnevna količina potrebna organizmu za unos proteina i nezaisećenih masnih kiselina.
Proteini su ključni za gubitak abdominalne masti, a bademi su odličan izbor jer, uz proteine, sadrže gotovo sve nutrijente koji su potrebni za brzo i zdravo sagorevanje masti. Bademi se sporo razgrađuju, pa ćete sitost osećati znatno duže. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, koji su neophodni za pravilan rad sistema za varenje.
Naučnici su dokazali da bademi uspešno smanjuju indeks telesne mase, ukupni procenat telesne masti, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi i rizik od nastanka raznih stanja i bolesti, uključujući bolesti srca, rak debelog creva, dijabetes tipa 2, gojaznost, visoki krvni pritisak i smetnje u varenju.
Ishrana igra ključnu ulogu u gubitku abdominalne masti. Vaš stomak neće postati ravan ako ne jedete pravilno, čak ni onda ako vežbate svakodnevno. Zdrava ishrana uz svakodnevnu fizičku aktivnost je savršen recept za postizanje brzih, ali i zdravih rezultata.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!