Start Deserti Grilijaš torta

Grilijaš torta

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za kore:
12 belanaca
360 g šećera
3 kašike brašna
Za fil:
12 žumanaca
200 g šećera
2 kašike brašna
300 ml mleka
250 g margarina
Za grilijaš:
400 g šećera
300 g oraha

ISPROBAJTE I… Grilijaš rolat

Priprema:
Grilijaš:
1. Šećer otopiti na umerenoj temperaturi, pa dodati seckane orahe, te skinuti s ringle. Izliti u nauljen pleh, a kada se ohladi, samleti na mašini.
Kore:
1. Umutiti belanca u čvrst šam, pa dodati 120 g šećera, 120 g mlevenog grilijaša i 1 kašiku brašna.
2. Peći u podmazanom plehu na 180°C oko 15 minuta. Napraviti tri kore.
Fil:
1. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati brašno razmućeno u mleku i kuvati na pari oko 30 minuta.
2. U ohlađen fil dodati umućen margarin i 300 g grilijaša.
3. Totu filovati kora, fil kora dok se ne utroši materijal.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!