Start Kuhinje sveta Harisa po receptu Anabel Lengbajn

Harisa po receptu Anabel Lengbajn

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
2 kašičice semena korijandera
1 kašičica semena kumina
4 čena belog luka
2 ljute papričice
1 kašičica soli
4 kašike ulja
1 kašičica aleve paprike
250 ml paradajz paste
1 kašičice šećera

Priprema:
1. Tostirati seme korijandera i kumina na teflonskom tiganju dok ne puste arome tj. zamirišu.
2. Zatim, ostaviti da se prohalade pa samleti u mlinu za kafu ili drugom kuhinjskom alatu koji može poslužiti.
3. Beli luk, ljutu papriku i so staviti u blender, pa izmiksati u pastu.
4. U tiganj dodati ulje, pripremljenu pastu, alevu papriku i zagrevati uz stalno mešanje sve dok ne počne da krčka. Zatim, dodati pastu od paradajza, promešati da se sve sjedini i nastaviti kuvanje još par minuta, dok se dobro ne poveže.
5. Na kraju dodati šećer i dobro promešati, pa skloniti sa vatre i smesu sipati u prethodno opranu i suvu teglu. A, zatim naliti sa malo ulja, zatvoriti i ostaviti da se ohladi.
6. Čuvati u frižideru 15-ak dana.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!