Start Trikovi i saveti Helo Kiti

  Helo Kiti

   6

  Priprema:
  Kore:
  1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 2 kašike šećera umutiti u čvrst šam. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
  2. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati varjačom. Dodati gustin i brašno te opet polako promešati.
  3. Okrugli kalup obložiti papirom za pečenje, a zatim u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Potom prekriti folijom
  i nastaviti sa pečenjem dok se sredina patišpanja ne ispeče. Pečene, prohlađene kore preseći na tri dela i poprskati čokoladnim mlekom.
  Fil:
  1. Sjediniti čokoladu i margarin pa kuvati na pari dok se ne rastope.
  2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom, dodati u ohlađenu smesu od čokolade i promešati.
  3. Belanca umutiti u čvrst sneg te sjediniti sa smesom od čokolade i polako promešati. Na kraju dodati eurokrem i promešati da se dobije ujednačena smesa.
  Finalni postupak:
  1. Prvu koru staviti u kalup za tortu i premazati 1/3 fila. Prekriti drugom korom pa naneti 2/3 fila. Završiti trećom korom i premazati je ostatkom fila. Ostaviti u frižideru da se stegne.
  2. Na papiru nacrtati glavu mace i izrezati. Potom je prisloniti na tortu te je pažljivo iseći prema konturama papira.
  3. Roza fondan istanjiti i njime obložiti tortu. Krajeve fondana iseći. Od bele boje napraviti oči, od crne brkove a kombinujući belu i roza oblikovati mašnu.
  1

  Papir prisloniti na tortu

  2

  Oblikovati glavu mace

  3

  Naneti roza fondan

  4

  Odstraniti krajeve

  5

  Napraviti oči i nos

  6.

  Zalepiti brkove

   

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!