Start Trikovi i saveti Namirnice kojima nikako nije mesto u vašem frižideru!

  Namirnice kojima nikako nije mesto u vašem frižideru!

  Foto: Guliver/Thinkstock
  Foto: Guliver/Thinkstock
  Otvorite frižider i pogledajte da li jednu (ili više) od ovih namirnica čuvate u frižideru: paradajz, soja sos, bobičasto voće, kiseli krastavci, ulja za kuvanje, avokado, med, mlevena kafa, zrnevlje, hleb i peciva, beli luk, crni luk, kozmetika i šminka. Ukoliko se uverite da je neka od navedenih namirnica skladištena u vašem frižideru odmah je izbacite!
  Crni i beli luk nikada nemojte držati u frižideru jer osim što ispuštaju neprijatne mirise ove namirnice se brzo kvare usled vlažnosti prostora u kom se nalaze.
  Osim određenih krema i preparata za koje je poželjno držanje na hladnom mestu, dekorativnu kozmetiku nikada nemojte držati u frižideru.
  Uprkos rasprostranjenom uverenju da hleb duže zadržava svežinu ukoliko se čuva u frižideru najbolje bi bilo čuvati ga na suvom mestu baš zbog toga što hleb brže bajati skladištenjem u frižideru.
  Sušena zrna poput pasulja, sočiva, pšenice i sl. ne treba držati u frižidru jer na taj način biva izloženo vlagi i počinje da klija.
  Mlevena kafa brže gubi aromu ukoliko se čuva u frižideru, zato je jedino preporučljivo mesto za odlaganje i čuvanje ove namirnice porcelanska, limena ili staklena posuda za hermetičkim zatvaračem.

  Više o namirnicama za koje nije preporučljivo čuvanje u frižideru pročitajte na sledećoj strani

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!