Start Deserti Izvrsna poslastica: Crno-beli kolač

Izvrsna poslastica: Crno-beli kolač

Foto: Bakini slatkiši
Foto: Bakini slatkiši

Sastojci:
Za koru:
6 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
6 kašika tople vode
Za fil:
1 l mleka
250 g šećera
2 vanil-šećera
100 g gustina
250 g margarina
Za glazuru:
200 g čokolade
4 kašike ulja

ISPROBAJTE I..

SPIRALNI CRNO- BELI ROLAT

Priprema:
Kore:
1. Odvojiti belanca od žumanaca pa umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje dok se ne rastopi.
2. Dodati žumanca, brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i na kraju toplu vodu, pa sve zajedno izmiksati.
3. Dobijenu smesu sipati u nauljenu, brašnom posutu pravougaonu tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok kora ne počne da se odvaja od ivica tepsije. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a zatim je poprečno preseći napola.
Fil:
1. U šerpi sjediniti 8 dl mleka sa šećerom i vanil-šećerom pa kuvati dok ne proključa.
2. Posebno rastvoriti gustin u 2 dl mleka pa sipati u ključalo mleko. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. Penasto umutiti margarin pa sjediniti sa ohlađenim kremom i izmiksati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila pa preklopiti drugom korom i naneti preostali fil.
3. Na pari rastopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko kolača. Sačekati da se glazura stegne te seći na šnite.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!