Start Glavna jela Jagnjeće kolenice

Jagnjeće kolenice

Foto: Lidija Kunej

Priprema: 20 min.
Mirovanje: 30 min.
Pečenje: 105 min.
Mrsno jelo

Sastojci:

* 2 jagnjeće kolenice

* 1 kašika putera

* 5 kašika maslinovog ulja

* 5 kašika belog vina ili sok od jednog limuna

* 2 čena belog luka

* 1 kašičica origana

* 1 kašičica ruzmarina

* 3 kašike vode

* biber

* so

Priprema:

1. Kolenice zarezati nožem na nekoliko mesta pa ih propržiti na vrelom puteru sa svih strana da blago porumene.

2. Posebno pripremiti marinadu. Sjediniti maslinovo ulje, belo vino, sitno seckani beli luk, origano, ruzmarin, so i biber.

3. Propržene kolenice preliti marinadom, ubaciti ih zajedno s marinadom u kesu za pečenje, dodati nekoliko kašika vode i ostaviti da odstoje.

4. Potom kesu za pečenje prebaciti u tepsiju, i izbockati je na više mesta.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 90 minuta. Nakon toga otvoriti kesu i peći još 15 minuta dok meso ne porumeni.

6. Pečene kolenice po želji poslužiti uz pire krompir s malo muskatnog oraščića. Dekorisati svežim peršunom.

Savet: Kao prilog uz ovo jelo možete poslužiti i palentu ili grilovano povrće.

Recept Lidije Kunej iz Novog Sada

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!