Start Deserti Crno-bele kocke

Crno-bele kocke

Foto: Božana Tot

Priprema: 40 min.

Pečenje: 15 min.

Mrsno jelo

Sastojci:

Za koru:

* 6 jaja

* 6 kašika šećera

* 6 kašika brašna

* 3 kašike kakaoa

* 1/2 praška za pecivo

Za preliv:
* 250 g šećera

* 200 ml vode

Za fil:

* 1 l mleka

* 12 kašika šećera

* 2 pudinga s ukusom slatke pavlake

* 6 kašika gustina

* 6 kašika brašna

* 250 g margarina

* 100 g šećera u prahu

Za glazuru:
* 100 g čokolade

* 5 kašika mleka

* 3 kašike šećera

* 1 kašika ulja

Priprema:
Kora:

1. Umutiti belanca u čvrst šam postepeno dodajući šećer.

2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance, lagano muteći.

3. Sjediniti brašno, kakao i prašak za pecivo, pa varjačom umešati u smesu od belanaca.

4. Smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje, i peći 20 minuta na 180°C.

5. Za pripremu preliva prokuvati šećer i vodu pa ostaviti po strani.

6. Pečenu vruću koru preliti sirupom.

Fil:
1. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko s pudingom od slatke pavlake, brašnom i gustinom. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Omekšali margarin umutiti sa šećerom u prahu pa sjediniti s ohlađenim pudingom i izmiksati.

Finalni postupak:
1. Koru premazati filom.
2. Posebno pripremiti glazuru – sjediniti izlomljenu čokoladu, šećer, ulje i mleko pa zagrevati dok se sastojci ne sjedine.
3. Glazuru preliti preko fila i ostaviti da se stgene.

Recept Božane Tot iz Jarkovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!