Start Deserti / Torte i kolači Jagoda torta

Jagoda torta

Clipboard19

PRIPREMA:
1. Jagode iseći na polovine.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa šećerom, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko pa promešati.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg i lagano umešati u žumanca. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje pa ispeći koru.
4. U posudi za mešanje umutiti krem šlag od vanile.
5. Razmutiti puding od vanile sa malo mleka pa skuvati u preostalom mleku i ostaviti da se dobro ohladi.
6. U prohlađen puding dodati 2 kašike šlag krema i promešati, a preostali šlag krem ostaviti za ukrašavanje.
7. U 5 dl vode staviti nekoliko kapi ekstrakta jagode i staviti da se kuva.
8. Posebno razmutiti želatin sa 15 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim sjediniti želatin sa skuvanim ekstraktom.
9. U kalup za tortu poređati jagode i preliti pripremljenim želatinom te ostaviti da se dobro stegne.
10. Tortu filovati sledećim redosledom: patišpanj, fil, žele sa jagodama, preostali šlag krem i jagode umočene u otopljenu čokoladu.

Recept Svetlane Marić iz Sremske Kamenice
Recept Svetlane Marić
iz Sremske Kamenice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!