Start Deserti Jasnina torta sa višnjama

Jasnina torta sa višnjama

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (7 glasova, prosek: 3.43 od 5)

Loading ... Loading ...
jasnina torta sa visnjama
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 belanceta, dodati 3 kašike šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati 3 žumanceta, 2 kašike vrele vode, kašiku ulja, 2 kašike brašna, kašiku kakaoa i trećinu praška za pecivo. Promešati i sipati u pleh obložen papirom za pečenje.
3. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 °C. Na isti način ispeći još 2 kore.
4. U posudi za mešanje umutiti 500 g šlaga sa pavlakom.
5. Kesicu želatina razmutiti sa 50 ml vode, staviti na tihu vatru i dodati prethodno umućen fil.
6. Žele: 4 kesice želatina razmutiti u soku od višanja, dodati 100 g šećera i kuvati dok ne provri.
7. Pleh obložiti folijom, sipati trećinu pripremljenog želea i staviti u frižider da se stegne. Na isti način napraviti još 2 želea.
8. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, žele, fil, višnje, kora, žele, fil, višnje, kora, žele, fil, višnje. Dekorisati po želji.

Recept Jasne Milićević iz Niša
Recept Jasne Milićević iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!