Start Deserti Jastuci sa jabukama

Jastuci sa jabukama

jastuci
Priprema:
1. Jabuke očistiti i iseći na kockice, zaliti ih sokom od limuna, dodati šećer i mleko, te ostaviti da sve zajedno provri.
2. Posebno razmutiti puding sa vodom pa ukuvati u smesu sa jabukama. Mešati dok se ne zgusne, te skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati sir, ulje, šećer, prstohvat soli i rendanu koru limuna. Postepeno dodavati mleka po potrebi dok se ne umesi
glatko testo.
4. Testo razvući oklagijom i iseći na pravougaonike.
5. Svaki pravougaonik na jednom kraju zaseći na 3 mesta nožem, a na drugu polovinu naneti fil od jabuka. Preklopiti i pritisnuti krajeve.
6. Jastučiće poređati u podmazan pleh i premazati ih umućenim jajetom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumene. Ohlađene jastučiće posuti šećerom u prahu.

Recept Elvire Kiš iz Subotice
Recept Elvire Kiš iz Subotice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!