Start Glavna jela Riba Jednostavno za pripremu – Prženi bakalar

Jednostavno za pripremu – Prženi bakalar

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 25 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg svežih fileta bakalara
so, ulje

ISPROBAJTE I… Bakalar na paprikašu

Priprema:

1. Oprati bakalar i dobro osušiti papirnim ubrusom.
2. Teflonski tiganj blago nauljiti pa pripremljene filete staviti da se prže. Pržiti sa svake strane oko 7-8 minuta i začiniti u toku prženja.
3. Spremne filete ostaviti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Poslužiti toplo uz prilog po želji.

Savet: Kako je na našem tržištu teško doći do svežih fileta bakalara, ovaj recept pogodan je i za pripremu druge bele ribe…

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!