Start Trikovi i saveti Kako da bobičasto voće duže ostane sveže

    Kako da bobičasto voće duže ostane sveže

    Foto: Guliver/Thinkstock
    Foto: Guliver/Thinkstock

    Bobičasto voće možete oprati u posudi s hladnom vodom i malo sirćeta, to će uništiti bakterije i sprečiti nastanak plesni.
    Ako nemate sirće, možete ih prati i u blago zagrejanoj vodi pola minute što je dovoljno da se spore i bakterije ubiju. Ostatak postupka je isti.

    Nakon što ste sočne bobice okupali, isperite ih u cetki pod hladnom vodom kako na njima ne bi ostao ukus (a ni miris) sirćeta.
    Iako su oprane sirćetom, dokle god su mokre, postoji opasnost od stvaranja plesni pa ih je potrebno osušiti: možete ih prosto staviti u čistu krpu ili ako imate sušilicu za salatu, u nju stavite prvo nekoliko papirnatih ubrusa (na dno) i na njih složite bobice. Poklopite pa zavrtite nekoliko puta, a ubrusi će upiti višak vode.
    Voće spremite u otvorenu posudu i složite na papirni ubrus.

    Pored toga što su maline, kupine, brusnica ili borovnice ukusne same po sebi, od njih možemo napraviti fantastične deserte.

    Probajte FRAPE OD MALINA, KORPICE S UKUSOM MALINA, MAFINE S BOROVNICAMA, SLADOLED OD BOROVNICA (po receptu Viktorije Bekam) ili PITU S BRUSNICAMA

    D.S.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!