Start Zanimljivosti Kako da vam zimnica uvek bude sveža i ukusna?!

Kako da vam zimnica uvek bude sveža i ukusna?!

kiseli krastavci 2

I najbolji i najukusniji ajvar izgubiće na kvalitetu, ako niste dobro zatvorili tegle. Zato, koliko god vam ponestalo snage posle sati i sati mešanja, ne zaboravite da posao završite kako treba.

Ne dozvolite da vam trud oko spremanja zimnice bude uzaludan, samo zato što ste na kraju napravili grešku. I najbolji i najukusniji ajvar izgubiće na kvalitetu, ako niste dobro zatvorili tegle.

Zato, koliko god vam ponestalo snage posle sati i sati mešanja, ne zaboravite da posao završite kako treba. Važno je da tegle dobro operete, osušite i premažete alkoholom kako bi se dezinfikovale, a zimnica duže trajala. Potom ih stavite u rernu, namestite najnižu temperaturu i ostavite da malo odstoje, kako bi se zagrejale.

Savet naših baka je zlata vredan, jer ćete tako, kada budete sipali vruću masu, sprečiti eventualno pucanje staklenih posuda. Poželjno je da sterilišete poklopce sa navojem, kojim ćete, kada stavite celofan, zatvoriti tegle.

Vaša turšija ili pekmez će biti hermetički “zablindirani” ako posude okrenete poklopcem na dole, zadržite ih u tom položaju desetak minuta i vratite u normalnu poziciju. Kada to uradite, budite sigurni da će vaša zimnica biti sveža i ukusna kad god da je načnete.

Izvor: Novosti
Foto: Flickr

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!