Start Kako napraviti Kako se pravi – aromatičan sir u ulju

Kako se pravi – aromatičan sir u ulju

Feta u maslinovom ulju
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 10 min
  • mirovanje 5 dana
  • 1 tegla
  • Lako

Sastojci:

500 g sira
(feta, zlatarski, sjenički)
1 feferona
½ kašičice mlevenog bibera
15-ak zrna šarenog bibera
1 kašika origana
1 kašika suvog bosiljka
1 kašika suvog ruzmarina
maslinovo ulje

Priprema:

1. Začine sipati u pliću posudu i pomešati.
2. Sir pažljivo iseći na kockice približno iste veličine.
3. Kockice uvaljati u začine i složiti u čistu staklenu teglu.
4. Odozgo posuti ostatak začina i položiti feferonu.

Papriče punjene sirom u ulju

5. Preliti uljem, poklopiti i ostaviti u frižider da odstoji 5-6 dana, koliko je potrebno da se marinira sir.
6. Sir i ulje koristiti za salate ili kao predjelo, meze,…

Savet: Umesto ovih začina mogu se koristiti začini po želji i u sir se mogu dodati masline.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!