1 of 9

Sastojci: 1 veće pile od 2 kg, 200 g listova trapista, 200 g kolutova šunkarice, 100 g spanaća, kari po ukusu, so, biber. Ostalo: elastična mreža za meso, plastična flaša od 2 litre. Neophodno je obezbediti oštar nož za filetiranje i prikladnu dasku.

Pile uzdužno zaseći po sredini, a potom oštar nož povlačiti polako uz grudnu kost kako bi se odvojilo belo meso od središnje kosti.

Pažljivo nožem razdvojiti deo između grudne kosti i donje kožice, vodeći računa da se kožura ne pocepa. Grudnu kost izvaditi, ona za dalji rad nije potrebna.

Kožicu bataka uzdužno zaseći, te nož polako povlačiti uz kost bataka i karabataka, odvajajući meso od kostiju. Odvojene kosti izvući i ostaviti po strani. Krilca preseći na zglobu, pa preostali manji deo pripijen uz meso uzdužno zaseći i odvojiti meso od kostiju. Kost izvući i ostaviti po strani.

Pile odvojeno od kostiju raširiti na radnoj površini. Belo meso oštrim nožem zaseći sa spoljne strane i otvoriti prema sredini, kako bi se popunila praznina.

Potom pile prekriti providnom folijom ili najlon kesom i istanjiti tučkom za meso da bi se dobila šnicla za rolovanje ujednačene debljine.

Istanjenu šniclu začiniti po ukusu, a potom prekriti listovima sira, kolutovima šunkarice i na kraju rasporediti očišćene i oprane listove spanaća.