Start Preporučujemo Kaliopi: Nezdrava hrana je bila moja droga

Kaliopi: Nezdrava hrana je bila moja droga

„Najveći krivac za višak kilograma bio je izbor hrane i neadekvatan način života, a on je, pre svega, bio posledica činjenice da nisam volela sebe”
„Najveći krivac za višak kilograma bio je izbor hrane i neadekvatan način života, a on je, pre svega, bio posledica činjenice da nisam volela sebe”

Odluka preko noći
Kad sam se prvi put udebljala, prvo sam priznala sebi da hrana postala moja ”droga” kojom pokušavam da rešim unutrašnje nezadovoljstvo i emocionalnu prazninu.
Tako sam samo gomilala kilograme, ali nisam imala mir u duši. Uskoro sam shvatila da na takvo ponašanje treba staviti tačku. Odluku sam donela preko noći, onako kako i pušači rešavaju da ostave cigarete.
Nikada ranije nisam držala dijete. Ipak, može se reći da je najveći krivac za višak kilograma, pored onoga što sam već rekla, bio izbor hrane i neadekvatan način života, a on je, pre svega, bio posledica činjenice da nisam volela sebe.
Kada se situacija promenila – promenio se i moj odnos prema sopstvenim kilogramima. Čim sam naučila da volim sebe, poželela sam da svoju težinu dovedem na prihvatljiv nivo.

Iz krajnosti u krajnost
Sećam se da sam 1986. godine, pre Splitskog festivala, bila toliko mršava da me majka nije prepoznala kad sam se, jednog dana, pojavila kod nje na poslu. Imala sam samo 57 kg, a izgledala sam – strašno. Devet godina kasnije, dok sam živela u Švajcarskoj, dostigla sam rekordnih 99 kg. Pre tri godine, u trenutku kad sam shvatila da je vreme za prekretnicu, imala sam 97 kg. Sada imam 75 kg i osećam se odlično, mada želim da izgubim još pet kilograma.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!