Start Glavna jela Supe i čorbe Kao kec iz rukava – brza čorba sa kiselom pavlakom

Kao kec iz rukava – brza čorba sa kiselom pavlakom

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

40 g putera
20 g brašna
800 ml toplog bujona
180 ml kisele pavlake
1 jaje (žumance)
1 limun (sok)
krutoni
peršunov list
suvi začin
biber

Priprema:

1. Puter razgrajati pa dodati brašno i propržiti uz stalno mešanje, vodeći računa da brašno ne promeni boju.
2. U pripremljenu zapršku postepeno dodavati bujon uz stalno mešanje, kako se ne bi stvorile grudvice od brašna.
3. Kuvati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta tj. dok čorba ne dobije potrebnu gustinu.
4. Umutiti kiselu pavlaku sa žumancetom, dodati začine prema ukusu i kutlaču kuvane čorbe pa sve dobro sjediniti.
5. Tako pripremljenu pavlaku postepeno dodavati u čorbu uz neprestano mešanje.
6. Skloniti sa ringle i servirati toplo, dekorisano kiselom pavlakom, seckanim peršunom i krutonima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!