Start Deserti Keks s marcipanom

Keks s marcipanom

Foto: Bakini slatkiši
Foto: Bakini slatkiši

Sastojci:
Za testo:
200 g putera
100 g šećera
200 g marcipana
prstohvat soli
1 jaje
200 g brašna
100 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja
100 g seckanih badema

Priprema:
1. Penasto umutiti puter, dodati šećer, marcipan, jaje i prstohvat soli, te dobro izmiksati.
2. Potom sipati mešavinu brašna, gustina i praška za pecivo i umesiti testo.
3. Staviti ga u dresir džak sa zvezdastim otvorom i na papiru za pečenje postavljenom u plehu istiskivati smesu u vidu traka dužine 8-10 cm, pri
krajevima nešto širu.
4. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok im krajevi ne porumene.
5. Kad se ohlade, jedan kraj keksa umakati u čokoladu rastopljenu s uljem i posipati seckanim bademima.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!