Start Glavna jela Kikindske krmenadle

Kikindske krmenadle

Clipboard14

Priprema:
1. Krmenadle posoliti i ostaviti sa strane.
2. Crni luk i šargarepu sitno iseckati pa ih prodinstati na masti.
3. Dodati opran pirinač i začiniti mešavinom suvog začina. Ostaviti da se dinsta još pola sata uz dolivanje vode po potrebi.
4. Krompir oljuštiti, iseći i rasporediti ga na dno podmazane vatrostalne posude. Odgore rasporediti smesu od pirinča, pa staviti  krmenadle. Na svako parče staviti šnit-dva slanine i prekriti alu-folijom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 90 minuta. Skinuti foliju i ostaviti da se još malo zapeče.

Recept Rože Šećerov iz Padeja
Recept Rože Šećerov iz
Padeja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!