Start Deserti Kolač od lažne čokolade koji možete jesti u neograničenim količinama

Kolač od lažne čokolade koji možete jesti u neograničenim količinama

Rogač se često naziva zamenom za čokoladu, a zahvaljujući svom sastavu definitivno je zdraviji od najpopularnijeg slatkiša na svetu. U nastavku pronađite sjajan recept za kolač od rogača koji možete jesti bez griže savesti

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
Za podlogu:
150 g prhkog keksa po izboru
50 g otopljenog putera
šaka naseckanih lešnika
Za krem:
6 kašika sitno mlevenog rogača
2 kašike brašna od kokosa
4 kašike gustina
4 kašike mlevenih lešnika
šaka naseckanih lešnika
2 kašike šećera
200 g jabuka
sok od pola limuna
3 kašike bademovog mleka
malo soli

Priprema:
1. Sameljite keks i pomešajte s otopljenim puterom. Zatim dodajte seckane lešnike. Smesu utisnite u kalup po želji i ostavite da malo odstoji.
2. Jabuke isecite na kockice pospite s kašičicom šećera, limunovim sokom i 2 dl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procedite i napravite pire.
3. Pomešajte sve suve sastojke za krem (rogač, kokosovo brašno, gustin, mlevene i seckane lešnike, šećer, so). Dodajte pire od jabuka i bademovo mleko te sjedinite sa suvim sastojcima.
4. Smesu sipajte preko podloge u kalupu.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Kada se ispeče površina će imati nalik ohlađenom pudingu i na dodir će biti mekana.
6. Nakon pečenja, kolač najpre ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi te ga staviti u frižider na još sat vremena.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!